***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Мнозинството от българите подкрепят принадлежността към НАТО. ЕП: Русия да върне на Румъния златния ѝ резерв

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 март   

 

Мнозинството от българите (56 на сто) декларират, че биха дали своят вот за оставане в НАТО. Това сочат данните в годишния отчет на генералния секретар на пакта, показани през днешния ден. За излизане от алианса биха се оповестили 28 на 100 от хората у нас, демонстрира изследване на публичното мнение.

Според 59 на 100 от българите НАТО пази нашата страна, до момента в който на противоположното мнение са 19 на 100. В НАТО приблизително 77 на 100 от жителите са на мнение, че военните разноски би трябвало да се запазят или да бъдат увеличени. В България 84 на 100 упорстват за повече военни разноски, 10 на 100 са на противоположното мнение. Шест на 100 от участниците в допитването са декларирали, че не могат да преценяват.

***

Екологичен потенциал одобри резолюция, с която упорства Русия да върне държавното богатство на Румъния, което е присвоила нелегално по време на Първата международна война, оповестяват румънски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

В резолюцията членовете на Екологичен потенциал показват, че макар няколкото опита за дипломатически договаряния след Първата международна война, държавното богатство на Румъния, изпратено на Москва за предпазване сред 1916 и 1917 година, в никакъв случай не е било изцяло върнато от Русия.

Това е невиждан интернационален случай на нелегално заграбване на златни запаси и предмети на културното завещание и за румънското общество съставлява непрекъсната грижа, показват евродепутатите съгласно прессъобщение на Екологичен потенциал.

***

***

Група последователи на партия „ Възраждане “ нападнаха вербално народния представител от ПП-ДБ Даниел Лорер в кафене наоколо до Народното събрание. Те са обкръжили депутата и са започнила да го наскърбяват и да му крещят „ измамник “.

На място незабавно са пристигнали служители на реда, които съпроводили Лорер до Народното събрание.

***

Административният началник на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова изпрати писмо до Никола Минчев…

***

„ Г-жа Кирилова погрешно я възприема като покана. Тя е задължена да пристигна пред парламентарната комисия и да даде каквато информация може “.

***

„ В тези дни на всеобщо примирение и поклонение пред паметта на патриарх Неофит политическите пристрастености са неуместни. Затова отсрочвам връчването на мандата за сформиране на държавно управление за понеделник от 12 часа ”, разгласи президентът.

***

***

Погребението на главата на Българската православна черква ще бъде в събота (16 март).

Ще бъде отслужена заупокойна литургия в храм " Св. Александър Невски ", след което с литийно шествие тялото му ще бъде отнесено в храм " Св. Неделя ", където ще бъде положено, заяви митрополит Киприан след изключителното съвещание на Светия Синод.

***

Израелски военачалник, който командва бригада, сражаваща се в линията Газа, прикани израелското държавно управление да е " на висотата " на бойците, които се бият в Газа, съобщи Франс прес.

„ Трябва да сте на нашата висота ", прикани през вчерашния ден бригаден военачалник Дан Голдфус, който командва израелски сили, ситуирани в град Хан Юнис, в южната част на линията Газа.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР